A projektet 2015. legjobb természetvédelmi projektjei közé választotta az Európai Bizottság!

Az Európai Bizottság minden évben kiosztja a „Legjobb LIFE természetvédelmi program” díját, az előző évben lezárt projektek körében. Három kategóriában összesen 63 európai uniós program közül mindössze 23 kapta meg ezt az elismerő kitüntetést, köztük a „A kerecsensólyom védelme ÉK-Bulgáriában, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában” című LIFE+ projekt.

A kerecsensólyom folytatja útját

A film a kerecsensólyom (Falco cherrug) megőrzését szolgáló, az Európai Unió támogatásával zajló védelmi programot mutatja be. Négy ország: Bulgária, Magyarország, Románia és Szlovákia szakembereinek összehangolt munkájának eredményeként, a faj sikeresen fészkel és évről-évre terjeszkedik közép-európai élőhelyein.

A kerecsensólyom folytatja útját >>

Ürgék a Murányi-fennsíkon

A LIFE09 NAT/H/000384 számú kerecsensólyom-védelmi projekt keretében, két helyen került sor ürge-visszatelepítésre – a SKCHVU016 Záhorské Pomoravie és SKCHVU017 Murányi-fennsík területeken. Az ürgék általános kondíciójának és túlélési esélyeinek javítására, az ürgék etetésére is sor került. Az etetés azért is fontos, mert az elmúlt évek esőzései negatív hatással voltak az állományokra.

Élőhelyük megsemmisülése előtt álló ürgeállományok áttelepítése

Május elseje környékén a Milvus Csoport tagjai öt napon keresztül Románia nyugati részén, olyan bánsági ürge állományok szomszédságában táboroztak, amelyek élőhelyének eltűnése forog kockán. Ezen élőhelyük eltűnése elé néző ürgeállományok egyedeit telepítették át, egy biztonságosabb legelőre.

Tartalom átvétel
. . . . . . . . . . . . . . . . . .